2019年4月2日火曜日

虫の目で見たら through the insect's eyes

単眼ですが、虫の目になったつもりで撮影しました。大変疲れました。

Although my camera is monocular, I shot these pictures with the intention of becoming the insect's eyes. I was utterly exhausted.







2019年4月1日月曜日

ハクモクレン white magnolia

見頃も少し過ぎ、花びらが茶色になり始めていました。

They were a little past their peak and the petals were beginning to brown.




2019年3月31日日曜日

遠目に seen from a distance

たまには、遠くからの撮影です。

I shot from the distance onece in a while.

サンシュユ shan zhu yu


2019年3月30日土曜日

フェチダス foetidus

これもクリスマスローズの仲間です。高温多湿に弱いので、日本ではあまり見かけません。

This is also Helleborus. We do not see a foetidus so much in Japan, because it is weak to the climate of high temperature and high humidity.



2019年3月29日金曜日

ブロッコリー broccoli

収穫されずに放置されたブロッコリーに花が咲いていました。

Flowers were blooming in broccoli that was left unharvested.



2019年3月28日木曜日

ふきのとう味噌炒め butterbur shoot and miso stir-fry

美味しい簡単レシピ
材料(4~5人分)
ふきのとう 8個 開花前のつぼみの部分を利用します。
味噌 大さじ 3
味醂  大さじ 1
大さじ 1
砂糖 適量
だしの素 少々

作り方
フライパンに油を入れ、味噌、味醂、酒、砂糖、だしの素を入れて煮る。グツグツ煮たってきたら、みじん切りふきのとうを加え、ほんの数秒煮たら、火を止めたらでき上がり。お酒のよいおつまみになります。
コツ
ふきのとうを長く炒めると、みずみずしい緑色が消えてしまいます。

A tasty and simple recipe
Ingredients (For four to five servings)
butterbur 8 We use the part of the bud before flowering.
miso 3tbsp
sweet sake 1tbsp
sake 1tbsp
sugar add to taste
bouillon dash

How to make:
Put the oil in a frying pan and simmer with miso, sweetsake, sake, sugar and bouillon. When comes to a boil, add chopped butterbur and cook for a few seconds, then stop the fire.This goes well with sake.
Secret:
If you fry butterbur for a long time, the fresh green color of it disappears.



2019年3月27日水曜日

ヤグルマギク cornflower

畑の縁に、誰が育てるでもなさそうですが、紫とピンクのヤグルマギクが咲いていました。

At the edge of the field, it seemed that nobody grew cornflowers, but purple and pink were in bloom.