2019年3月28日木曜日

ふきのとう味噌炒め butterbur shoot and miso stir-fry

美味しい簡単レシピ
材料(4~5人分)
ふきのとう 8個 開花前のつぼみの部分を利用します。
味噌 大さじ 3
味醂  大さじ 1
大さじ 1
砂糖 適量
だしの素 少々

作り方
フライパンに油を入れ、味噌、味醂、酒、砂糖、だしの素を入れて煮る。グツグツ煮たってきたら、みじん切りふきのとうを加え、ほんの数秒煮たら、火を止めたらでき上がり。お酒のよいおつまみになります。
コツ
ふきのとうを長く炒めると、みずみずしい緑色が消えてしまいます。

A tasty and simple recipe
Ingredients (For four to five servings)
butterbur 8 We use the part of the bud before flowering.
miso 3tbsp
sweet sake 1tbsp
sake 1tbsp
sugar add to taste
bouillon dash

How to make:
Put the oil in a frying pan and simmer with miso, sweetsake, sake, sugar and bouillon. When comes to a boil, add chopped butterbur and cook for a few seconds, then stop the fire.This goes well with sake.
Secret:
If you fry butterbur for a long time, the fresh green color of it disappears.