2015年9月1日火曜日

錫はお酒を美味しくする tin makes sake delicious

錫製の酒器でお酒を飲むと美味しいと言われています。その理由は、
・熱伝導率が高いので、燗をしても香りが飛ばない
・錫は高いイオン効果を持つので、酒がまろやかになる
だそうです。

このところ季節外れの寒い日が続いているので、日本酒を燗して、錫製の酒器の効果を試してみました。

私は比較して、その味の違いにびっくりしました。
錫の容器の日本酒は、とてもマイルドな味になっています。

It is said that it is delicious when we drink sake in a bottle and cup made by tin. These are the reason:
・Because a thermal conductivity is high, a fragrance is not blown off even if we heat it.
・Because a dissociation of the ions is high, sake becomes fullness.

A cold day of the out of season continues recently. So I heat sake with a tin bottle and tried the effect of tin.

I was surprised at the result of comparison.
The sake in the container of tin became very mild.



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