蒸留酒であるウイスキーは、樽の中で長期に保存されると、熟成が進みまろやかになりますが、瓶詰めされると熟成は止まるそうです。
一方、醸造酒のワインの中には、瓶詰めして寝かせると、熟成が進む銘柄があります。同じ醸造酒の日本酒は、瓶詰めすると劣化が始まります。
色々なお酒があることは、興味深いです。
なお、日本酒は、なるべく製造年月日の新しいものを求たほうが良いようです。
While the whiskey of the distilled liquor is stored in a barrel for a long term, the aging advances, and it becomes mellow, but it is said that the aging stops when it is bottled.
On the other hand, about the fermented liquor, there are some brands of wines that advance the aging after those are packed in a bottle.
Once bottled, sake of fermented liquor same as wine starts degradation.
It is interesting that there is various liquor.
By the way, when we buy sake, it is better to buy new product of manufacture date.
0 件のコメント:
コメントを投稿